S današnjim danom započela je 52. sabirna akcija Solidarnost na djelu. Uz kampanje prikupljanja donacija u suradnji s osnovnim i srednjim školama te provedbu akcije Vaš dar za pravu stvar u Trgovačkom centru Kaufland, akciju Solidarnost na djelu možete podržati i putem uplata na žiro račun Crvenog križa Osijek koji je otvoren za potrebe prikupljanja sredstava ili skeniranjem koda za uplatu. Prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za naše najpotrebitije sugrađane.

Solidarnost na djelu je tradicionalna humanitarna sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske kako bi se doprinijelo ublažavanju njihova siromaštva i socijalne isključenosti.

Ovogodišnju, 52. po redu akciju Solidarnost na djelu Gradsko društvo Crvenog križa Osijek obilježit će provedbom nekoliko kampanja za prikupljanje materijalnih i financijskih sredstava za pomoć najpotrebitijim osobama:

  • Kampanja „Jedan razred – jedan paket“ – kampanja prikupljanja osnovnih namirnica provodi se tijekom listopada 2024. u suradnji s osnovnim i srednjim školama na području djelovanja osječkog Crvenog križa. Ideja kampanje je da jedan školski razred prikuplja osnovne namirnice za jedan paket hrane koji će se dodijeliti osobama u potrebi, čime se zasigurno djecu i mlade potiče na solidarnost i humanost, a ostvaruje cilj pružanja pomoći najpotrebitijima.
  • Kampanja „Vaš dar za pravu stvar“ – kampanja prikupljanja osnovnih namirnica provest će se u tjednu 7. – 12. listopada 2024. godine. U okviru kampanje volonteri osječkog Crvenog križa u razdoblju od 10.00 do 19.00 sati u Trgovačkom centru Kaufland Osijek građanima će dijeliti letke s popisom namirnica koji se prikupljaju za pakete pomoći, a koje građani mogu donirati u košaru Crvenog križa za pomoć najpotrebitijima.

 

Građani i tvrtke akciju mogu podržati i putem uplata na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Osijek koji je otvoren za potrebe prikupljanja sredstava ili skeniranjem koda za uplatu. Prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za pripremu paketa hrane za osobe u potrebi. Napominjemo da se akcija provodi do 8. studenog 2024. godine.

Podaci za uplatu:

IBAN: HR6523600001503479218

MODEL: 00

POZIV NA BROJ: 355

OPIS PLAĆANJA: Akcija Solidarnost na djelu 2024.

KOD ZA UPLATU:

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a akcija Solidarnost na djelu samo je jedan od načina kojim se želi podsjetiti na važnost zajedničke brige o najpotrebitijima.

 

Zajedno prikupimo pomoć i potaknimo solidarnost u zajednici!

Hvala vam u ime svih osoba koje će primiti pomoć!

Veličina slova