U službi humanosti od 1878.

PROVEDENA KAMPANJA ZA PODIZANJE SVIJESTI GRAĐANA ZA DONIRANJE I SPRJEČAVANJE BACANJA HRANE U SKLOPU PROJEKTA „HUMANITARNI PAKET ZA SLAVONIJU 1“

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), proveli smo kampanju za podizanje svijesti građana za doniranje i sprječavanje bacanja hrane u periodu od 08.05. do 15.05.2017. Kampanja je, između ostalog, provedena i na lokacijama osječkog, đakovačkog, virovitičkog i požeškog Kauflanda. Također smo uputili zamolbe za donaciju hrane i nizu firmi koje se bave trgovinom i proizvodnjom hrane, od kojih su nam pozitivno odgovorili Karolina d.o.o. i Kanaan d.o.o.

Na razini kampanje svih partnera prikupljena je hrana u vrijednosti od 26.651,00 kn koja je složena u 290 paketa za podjelu krajnjim korisnicima. Znatan postotak ciljne skupine ima boravište u zabačenim područjima ili su onemogućeni sami doći do lokacije podjele paketa stoga je nabavljeno transportno vozilo kako bi se paketi hrane uspješno dostavili do krajnjeg korisnika u što kraćem roku.

U svrhu skladištenja i podjele prikupljenih namirnica nabavljeni su hladnjaci i kutije.  

kampanja humanitarni paket za slavoniju 1

kampanja humanitarni paket za slavoniju 2

kampanja humanitarni paket za slavoniju 3

kampanja humanitarni paket za slavoniju 4

kampanja humanitarni paket za slavoniju 5

kampanja humanitarni paket za slavoniju 6

Započela podjela paketa humanitarne pomoći

Započeo je prvi ciklus podjele paketa hrane korisnicima u sklopu FEAD projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ tijekom kojeg će se u tjednu od 24. do 28. travnja humanitarni paketi dijeliti na područjima općina Šodolovci, Vladislavci, Ernestinovo i Antunovac. U tjednu od 02. do 05. svibnja podjela će se vršiti u općinama Vuka i Erdut, a u tjednu od 08. do 12. svibnja na području općina Čepin i Osijek, te grada Osijeka.

Volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Osijek pakete će dostavljati na kućne adrese korisnika. Liste korisnika dobivene su od Centra za socijalnu skrb Osijek. Po završetku podjele paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade, a prema raspoloživom broju paketa, krenut ćemo na drugu kategoriju korisnika.

Drugi ciklus podjele predviđen je za lipanj, dok je treći ciklus predviđen za kolovoz. Također, za prvi ciklus podjele planiramo dostavu paketa svim korisnicima na kućne adrese. Sa željom da što efikasnije i brže korisnicima dostavimo pakete hrane na kućne adrese, onima koje ne zateknemo kod kuće ostavit ćemo obavijest da smo im pokušali uručiti paket. Na listiću se nalazi telefonski broj na koji će moći nazvati da se dogovori naknadno preuzimanje paketa ili eventualno da se isti ponovno doveze korisniku ukoliko nema mogućnosti sam ga podići u našem uredu. Nakon prvog ciklusa, a kada se upoznamo sa stanjem na terenu, planirat ćemo način podjele za drugi i treći ciklus. Ukoliko se pokaže da je u nekim mjestima praktičnije raditi distribucijske točke, iste ćemo organizirati i u tom slučaju zamoliti općine za suradnju i pomoć.

podjela paketa 1

podjela paketa 2

podjela paketa 3

podjela paketa 4

podjela paketa 5

podjela paketa 6

Održan radni sastanak partnera i suradnika

U prostorijama restorana Prehrana održan je 25. i 26. siječnja 2017. dvodnevni radni sastanak partnera i suradnika projekta. Gradsko društvo Crvenog križa Osijek predstavljali su ravnatelj Denis Ćosić, zamjenica ravnatelja Martina Hećimović, voditeljica projekta Ana Mutnjaković, koordinator donacija projekta Vedran Radanović, te administrator projekta Ivan Novak. Također, bio je prisutan i Marko Đukić, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, te predstavnici svih partnerskih i suradničkih društava Crvenog križa. Svrha radnog sastanka je bila detaljno predstavljanje projekta partnerima i suradnicima, izrada plana provedbe aktivnosti, podjela odgovornosti te uspostava sustava praćenja i kontrole provedbe aktivnosti projekta kako bi se otklonile moguće poteškoće vezane za implementaciju projekta.

Sastanak1

Sastanak2

Sastanak3

Sastanak4

Sastanak5

Sastanak6

Potpisan ugovor s Podravkom o nabavi paketa hrane

Temeljem nabave natječaja br. 262/2017 u sklopu FEAD projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ izabran je ponuditelj Podravka d.d. s kojim je dana 07. travnja 2017. potpisan ugovor u Koprivnici.

Nabavljeno je 63.193 paketa hrane, od kojih je 47.758 namijenjeno odraslima i maloljetnicima starijim od 15 godina, 10.095 paketa za djecu starosti između 5 i 14 godina, te 5340 paketa za djecu mlađu od 4 godine.

humanitarni paket 1

humanitarni paket 2

Javno nadmetanje za nabavu paketa hrane

28. prosinca 2016. objavljen je natječaj za nabavu paketa hrane za tri kategorije obuhvaćene projektom: za odrasle osobe, za djecu starosti do 4 godine te za djecu starosti između 5 i 14 godina.
Rok za dostavu ponuda na natječaj je bio do 18. siječnja 2017., a nakon pregleda i ocjene pristiglih ponuda Povjerenstvo za javnu nabavu pri GDCK Osijek je ustanovilo da niti jedna ponuda u potpunosti ne udovoljava uvjetima natječaja, te je natječaj poništen 15. veljače.
S obzirom na predviđeni rok trajanja projekta, od nadležnog Ministarstva je ishođena dozvola za provedbu ponovnog postupka u skraćenom roku te se planira novi natječaj objaviti krajem veljače 2017.

Podijeli

FacebookTwitterLinkedinRSS Feed

Facebook

 

Projekti